Fogyatékkal Élők Szabadidő Klubja
Működtető - Lendületben a Világ Közhasznú Egyesület

Főoldal
Bemutatkozás
Aktuális
Szolgáltatások
Online segítség
Támogatás
Dokument, Arhív
CD, hangoskönyv -
kölcsönzés

Fototár
Elérhetőségek
Linkek
Letöltés
Fórum


Hirlevél
Folyamatosan tájékoztatjuk programjainkról, szolgáltatásainkról, pályázatokról, jogszabályváltozásokról...

Az Ön email címe:
feliratkozás
leiratkozás
Támogatókat keresünk, akik bármilyen tárgyi vagy szolgáltatás jellegű támogatással elősegíteni tudjál célkitűzéseink megvalósítását. Pénzbeli adományokat a Mecsekvidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 50300044-15200103 bankszámlára tudjuk fogadni.

Tisztelt Látogató!

Engedje meg, hogy pár szóban bemutassam szervezetünk működését. Egyesületünk 2007-ben alakult és 2008 júniusában került a cégbíróságon bejegyzésre. Fő célunk a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának elősegítése, az alábbi tevékenységek segítségével.

Első sorban szabadidős programokat szervezünk, például klubdélutánok, teke, filmvetítés, zenés összejövetelek, találkozok...

Továbbá foglakozunk szabadidős és verseny sportágak szervezésével, működtetésével is: pingpong, tenisz, úszás, atlétika, küzdősport, teke, túrázás, kerekezés...
Speciális - fogyatékkal élők számára kifejlesztett - sportágakban is már sikerült országos szinten is jó eredményeket elérnünk, ilyen a vakok számára kifejlesztett goalball játék.

Számítástechnikai ismeretekre, informatikai klubunkban lehet szert tenni, ahol internet használati lehetőség mellett, szakértő várja az érdeklődőket. Akinek problémája akad otthonában a számítógép használatával kapcsolatban, annak lehetősége van weboldalunkon a probléma jelzésére, és szakértőnk a lehető leghamarabb válaszol kérdésére. Terveink között szerepel, számítógépek kölcsönöztetése, és kedvezményes internet hozzáférés biztosítás a tagjaink részére.

Akinek a törvényekben, jogszabályokban való eligazodásra van szüksége - a fogyatékosokat érintő témákban, pl.: pályázatok, segédeszközök, támogatások, szociális juttatások...-, az honlapunkon szintén felteheti kérdéseit.

A kultúra területén is aktiválni szeretnénk a célcsoportot ezért szervezünk felolvasásokat, kulturális-irodalmi összejövetelek, valamint elérhetőek könyvtári szolgáltatásaink is (könyv, hangoskönyv, zene CD kölcsönzése). A hangszeren játszani tudóknak egy zenekar felállításán dolgozunk, valamint várjuk az énekelni és táncolni szerető tagok jelentkezését is.

Szervezetünk a rehabilitációs foglalkoztatás beindításával is segíteni szeretné a fogyatékkal élők munkavállalási nehézségeit.

És végül de nem utolsó sorban az oktatás területén is érvényesíteni szeretnénk tevékenységünket. Szakképzett tanáraink az internet segítségével (online oktatás) korrepetálják a tanulási nehézséggel küzdőket. Távlati céljaink között szerepel tanfolyamok, továbbképzések szervezése is.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, s további kérdése lenne, kollégáink szívesen várják jelentkezését elérhetőségeinken.

Üdvözlettel
Bögyös Zoltán
Elnök


A vezetőség


Bögyös Zoltán
Elnök

Máté Szilvia
Alelnök

Stefán Zsuzsanna
Elnökségi tag


Copyright Lavke
Minden jog fentartva!
Fő támogatóink:


Nemzeti Civil Alap

Esza Kht

Európa Unió

Munkaügyi központ
Uránia Mozi Pécs,
Cinema City Pécs

Nemzeti Kulturális Alap

Weselényi Miklós
közalapítvány